Η Ε.Γ.Ν.Υ.Α. είναι ένα ειδικό φιλανθρωπικό σωματείο που παρέχει φροντίδα και υποστήριξη σε άτομα με νοητική αναπηρία.

Επικοινωνία - ΕΓΝΥΑ

Επικοινωνία

Προσφέρουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας. Είτε έχετε ερωτήσεις, παρατηρήσεις, επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες ή απλά θέλετε να μας στείλετε ένα μήνυμα για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, εδώ είμαστε για εσάς. Μη διστάσετε να μας γράψετε και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Χρήσιμες πληροφορίες

Είμαστε εδώ για εσάς. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το έργο μας ή να στηρίξετε την προσπάθειά μας; Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία. Παρακαλούμε δείτε παρακάτω για τα στοιχεία επικοινωνίας και τις διαθέσιμες επιλογές.

Διεύθυνση

Τέρμα Θεμιστοκλή Σοφούλη
Λαγονήσι 19010

Ωράριο 24/7
Τηλέφωνο

+30 2291 072 160

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω για να επικοινωνήσετε μαζί μας ή για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για εθελοντισμό στην Ε.Γ.Ν.Υ.Α. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και μπορεί να κάνει μια διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που στηρίζουμε. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να γίνετε μέρος της ομάδας μας και να συμβάλετε στην προώθηση των αξιών και των στόχων μας.

Ευγνωμοσύνη και Υποστήριξη: Οι Ευεργέτες της Ε.Γ.Ν.Υ.Α.

Γίνετε εθελοντής

Ελάτε μαζί μας για μια καλύτερη ζωή και ένα όμορφο μέλλον

Η Ε.Γ.Ν.Υ.Α. προσκαλεί όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά σε μια αλληλέγγυα κοινότητα. Είναι μια πρόσκληση για να ανακαλύψετε τη χαρά του να υποστηρίζετε και να βοηθάτε τους άλλους, δίνοντας τη δική σας συμβολή για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από τον εθελοντισμό, δημιουργούμε μια κοινότητα ελπίδας, αγάπης και αλληλεγγύης, προσφέροντας έναν τρόπο να συμβάλετε στη βελτίωση της ζωής των άλλων και τη διαμόρφωση ενός όμορφου μέλλοντος για όλους.

Συχνές ερωτήσεις

Η Ε.Γ.Ν.Υ.Α. είναι ένα ειδικό φιλανθρωπικό σωματείο που παρέχει φροντίδα και υποστήριξη σε άτομα με νοητική αναπηρία.

Μεγάλες εκτάσεις, διαβίωση των ωφελούμενων χωρίς όριο ηλικίας, πολύχρονη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα ΑμεΑ. Παροχή υπηρεσιών σε άπορους.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος με πάθος για την υποστήριξη των ανθρώπων με νοητική αναπηρία μπορεί να γίνει εθελοντής.

Οι θέσεις εθελοντικής εργασίας ποικίλουν και μπορεί να περιλαμβάνουν συνοδεία, συνομιλίες, υποστήριξη στις δραστηριότητες και πολλά άλλα.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για εθελοντική εργασία συμπληρώνοντας τη φόρμα που παρέχεται στην ιστοσελίδα της Ε.Γ.Ν.Υ.Α..

Μετά την υποβολή, θα σας ειδοποιήσουμε για την περαιτέρω διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της συνέντευξης και της εκπαίδευσης.

Η διάρκεια της εθελοντικής εργασίας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη διαθεσιμότητά σας και τις ανάγκες της Ε.Γ.Ν.Υ.Α..

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email ή τηλεφώνου με το γραφείο εθελοντικής εργασίας της Ε.Γ.Ν.Υ.Α..

Οι βασικές προϋποθέσεις είναι η επιθυμία να βοηθήσετε και η δέσμευσή σας στην προσφορά χρόνου και προσπαθειών.

Η Ε.Γ.Ν.Υ.Α. τηρεί αυστηρές πολιτικές ασφαλείας και προστασίας δεδομένων σύμφωνα με τους κανονισμούς περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή να μας ακολουθήσετε στα κοινωνικά δίκτυα για τις τελευταίες ενημερώσεις και εκδηλώσεις.

1) Η Δράση αφορά στη συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας των δομών από τα ΚΔΗΦ/Λοιπά Κέντρα, τα οποία χρηματοδοτούνταν κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο ΠεΠ “ΑΤΤΙΚΗ” 2014-202, μέχρι 31/12/2025.

H ΕΓΝΥΑ με την ένταξη της Δομής στην ΠΠ 2021-2027, εξασφαλίζει τα κάτωθι:

Α) Την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε άτομα με αναπηρίες, ως εξής:

i) εκτίμηση αναγκών, εκπόνηση και εφαρμογή εξατομικευμένου πλάνου εκπαίδευσης, φροντίδας και αποκατάστασης, μεταξύ των οποίων υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης,

ii) εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες και σε δεξιότητες καθημερινής ζωής, με ιδιαίτερη αναφορά σε εφαρμογές της

σύγχρονης τεχνολογίας, στην υποστηριζόμενη λήψη απόφασης και σε προγράμματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας, καθώς και στην προετοιμασία για την αυτόνομη ή υποστηριζόμενη διαβίωση,

iii) ανάπτυξη και προαγωγή των επαγγελματικών/εργασιακών δεξιοτήτων, μεταξύ των οποίων επαγγελματικός

προσανατολισμός και προεπαγγελματική κατάρτιση,

iv) προώθηση στην απασχόληση και εργασιακή ένταξη, με τη χρήση κατάλληλων μεθόδων και εργαλείων,

v) υποστηρικτικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο,

vi) παρασκευή γευμάτων και εστίαση των ωφελούμενων,

vii) ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες,

viii) προγράμματα εκπαίδευσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής των οικογενειών ή/και των φροντιστών,

ix) προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης της κοινότητας για θέματα που αφορούν στην αναπηρία, στην

καταπολέμηση σχετικών προκαταλήψεων και σην υιοθέτηση σύγχρονων αντιλήψεων για αυτήν,

x) προγράμματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης για το προσωπικό και τους εθελοντές,

xi) καταγραφή και συνεχής αξιολόγηση των δραστηριοτήτων,

xii) μεταφορά των ωφελούμενων από και προς τη Δομή

Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται τουλάχιστον 4 και όχι πάνω από 8 ώρες για κάθε ωφελούμενο ανά ημέρα, κατάτις εργάσιμες ημέρες, περιλαμβανομένης της μεταφοράς των ωφελούμενων από και προς τη Δομή.

Β)Την υλοποίηση δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς/φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιώνόπως τα Κέντρα Κοινότητας, και άλλες δομές παροχής παρεμφερών υπηρεσιών και την τοπική κοινότητα γενικότερα(π.χ. δήμους, αθλητικούς, πολιτιστικούς ή άλλου είδους συλλόγους, εκπαιδευτική κοινότητα κτλ), με στόχο τη διασύνδεση της δομής με την τοπική κοινότητα, την ένταξη των ωφελουμένων σε αυτήν και συνεπώς την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο.